Τρισάγιο εις Μνήμη των Ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, του 1963 – 64, 67, των Ηρώων Αντιστασιακών που δολοφονήθηκαν από την ΕΟΚΑ Β και των Ηρώων του 1974.

Η Επιτροπή Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης και ο Σύνδεσμος Αντιστασιακών Λευκωσίας Τέλεσαν Τρισάγιο στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ στην Αρχιεπισκοπή και στο Μνημείο της Αντίστασης και της Δημοκρατίας στο περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου εις Μνήμη των Ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, του 1963 – 64, 67, των Ηρώων Αντιστασιακών που δολοφονήθηκαν από την ΕΟΚΑ Β και των Ηρώων του 1974.

Των Τρισάγιων προεστει ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρόεδροι του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, Εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Υπουργοί, ο Υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κος Νίκος Χριστοδουλιδης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ , ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Προέδροι ή εκπρόσωποι Οργανώσεων και Σωματείων, Φίλοι Αντιστασιακοί.

Δρομείς του Σωματείου Περικλεής Δημητρίου μετέφεραν την φλόγα στο Μνημείο των Ηρώων της Αντίστασης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Τρισάγιο στην Αρχιεπισκοπή απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης Κος Αλέξανδρος Χαραλάμπους και στο Τρισάγιο στο Μνημείο των Ηρώων της Αντίστασης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Λευκωσίας Κος Γιώργος Λουκά.

Τιμή και Δόξα σε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα ΑΘΆΝΑΤΟΙ!!!

Επετείοι,