Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Στις 23 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών Ελλάδας οργάνωσε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ), όπου στεγάζονται τα Γραφεία του Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, άλλοι επίσημοι και αρκετοί  Αντιστασιακοί μεταξύ των οποίων η σύζυγος του ήρωα της Αντίστασης Ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε βάναυσα από τη Στρατιωτική Χούντα, με αποτέλεσμα να καταστεί ανάπηρος.

Πέθανε το 1986 εγκαταλείποντας σύζυγο και τη μικρή τους κόρη.  Προήχθη αργότερα στο βαθμό του Αντιστράτηγου.

Στις 24 Ιουλίου η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατάθεσε στην προτομή του ήρωα Μουστακλή, που βρίσκεται στον πιο πάνω χώρο και ξεναγήθηκε στα Γραφεία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κο Σπύρο Χαλβατζή.

Την ίδια μέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οργάνωσε τιμητική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία.  Στην ομιλία της η κα Σακελλαροπούλου, αφού εξήρε το πνεύμα της Αντίστασης εναντίον της Στρατιωτικής Χούντας για τη Δημοκρατία και επαίνεσε όλους, όσοι αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του Ελληνικού ΄Εθνους καθώς και ολόκληρης της ανθρωπότητας για τη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τέλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας σε συστράτευση για αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικότητας.

Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στις πιο πάνω εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καταρτισμού και Τήρησης του Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης κο Αλέξη Χαραλάμπους και τον τέως Πρόεδρο κο Γιώργο Λουκά.

Επετείοι,